Mix de flori sălbatice - mare

Mix de flori sălbatice - mare

În stoc
91.74 RON
100,00 RON cu TVA

Este un amestec (curat, fără alte specii adăugate) compus din semințele a 17 specii perene, anuale sau bienale autohtone, ideal pentru crearea unor pajiști seminaturale înflorite în mediul urban sau în grădini și pe terase. Amestecul conține următoarele specii: Anthyllis vulneraria, Astragalus cicer, Cephalaria transylvanica, Daucus carota, Dianthus pontederae, Echium vulgare, Filipendula vulgaris, Lotus corniculatus, Medicago lupulina, Onobrychis arenaria, Plantago lanceolata, Salvia austriaca, Salvia nemorosa, Salvia pratensis, Segurigera varia, Trifolium montanum, Trifolium repens

 

Produsul

Este un amestec (curat, fără alte specii adăugate) compus din semințele a 17 specii perene, anuale sau bienale autohtone, ideal pentru crearea unor pajiști seminaturale înflorite în mediul urban sau în grădini și pe terase. Amestecul conține următoarele specii: Anthyllis vulneraria, Astragalus cicer, Cephalaria transylvanica, Daucus carota, Dianthus pontederae, Echium vulgare, Filipendula vulgaris, Lotus corniculatus, Medicago lupulina, Onobrychis arenaria, Plantago lanceolata, Salvia austriaca, Salvia nemorosa, Salvia pratensis, Segurigera varia, Trifolium montanum, Trifolium repens

Când?

Perioada optimă de semănare este între sfârșitul lunii august și sfârșitul lunii septembrie în perioada de toamnă, sau între sfârșitul lunii martie și sfârșitul lunii aprilie în primăvară. Desigur aceste perioade depind și de microclimatul unde vrem să semănăm, în mod ideal în perioada de semănare temperatura n-ar trebui să coboare sub 8 grade nici în cursul nopții. În primăvară, dacă putem să asigurăm irigare continuă, perioada de semănare poate fi prelungită cu câteva săptămâni.

Cantitatea necesară

Depinde de situație:

  • Vrem să supra-semănăm o pajiște existentă?

  • Avem un sol bine pregătit pentru semănare?

  • Există posibilitate de irigare?

  1. Sol pregătit pentru însămânțare, cu posibilitate de irigare – 2,5g/m2

  2. Sol pregătit pentru însămânțare, fără posibilitate de irigare – 4-5g/m2

  3. Pentru supra-semănarea pajiștilor existente necesarul de semințe crește semnificativ, vă sfătuim ca în acest caz, să ne contactați pentru achiziția unor cantități mai mari de semințe.

Semănarea

Solul trebuie curățat și compactat înainte de semănare. Este important ca solul să conțină cât mai puține semințe viabile de buruieni, acestea fiind în avantaj competițional cu speciile din amestec și pot domina ulterior suprafața. Cele mai bune rezultate pot fi atinse prin folosirea solurilor tratate termic în amestec cu compost sau alte soluri poroase. Adâncimea de semănare este de 0 – 10 mm, iar ulterior suprafața trebuie tăvălugită. Chiar și în cazul în care am semănat cu grijă, speciile de buruieni pot apărea în număr semnificativ, la suprafețele mici este indicat să le eliminăm din timp. Irigarea suprafeței în primele două luni îmbunătățește semnificativ rezultatele semănării, iar în perioade deosebit de secetoase lipsa irigării poate conduce la eșuarea totală a semănării. Este important de știut, că suprafața semănată va începe să înflorească în mod semnificativ doar în al doilea an.

Întreținerea

Pajiștile seminaturale sunt create cu efort destul de mare la început, dar vor constitui colțuri colorate, deosebit de frumoase și durabile, cu o întreținere minimală. Singura întreținere necesară este câte o cosire de toamnă, după primele două luni deja nici irigarea nu este necesară.

Greutate
100gr
14 Produse
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Mai multe despre cookie-uri.