VIZIUNEA NOASTRĂ

În loc de culturi verzi spune: plante de acoperire a solului

Plantele de acoperire a solului nu sunt numai produse ci o tehnologie întreagă, care poate fi de succes numai prin învățare și observare continuă.

Rădăcini în loc de oțel

Protecție continuă pentru sol

Solurile tale sunt în continuu expuse la efectele vremii din ce în ce mai schimbătoare – pentru protecția solurilor ceea ce se poate face cel mult este de a asigura acoperirea continuă a solului cu plante.

Mai puțină chimie, mai multă biologie

Prin ridicarea conținutului de materie organică și prin asigurarea continuă a unui țesut de rădăcini poți reduce cantitatea de nutrienți adăugate.

Adevăratul pat de semințe cu granule mici

Un amestec de plante de acoperire a solului bine ales afânează solul atât la nivelul stratului superficial, cât și a straturilor mai adânci, și aprovizionează suprafețele de sol cu resturi vegetale.

Suntem cu tine între grămezile de resturi vegetale

Cum nu sunt doi soluri de același fel, nu sunt nici două ferme de același fel, astfel această tehnologie trebuie formată pe terenul tău, în practicile tale – începe și noi te ajutăm!

Culturi verzi sau plante de acoperire – care este diferența?

Culturi verzi

  • Își îndeplinește rolul atunci când este încorporat în sol
  • Alegerea speciilor este mai simplă fiindcă avem mai puține expectanțe
  • Ne propunem o gamă de efecte mai strâmtă (creșterea conținutului de materie organică și nutrienți în sol)
  • Metoda de distrugere este evident (încorporarea în sol)

Plante de acoperire a solului

  • Plantele de acoperire ne servesc și în timpul lor de vegetație, dar și după distrugerea lor
  • Alegerea amestecurilor este mai complex, fiindcă ne așteptăm la mai multe servicii
  • Ne propunem o gamă de efecte mai lată (protecție împotriva eroziunii, hrănirea organismelor din sol, fixarea de azot, creșterea accesibilității de nutrienți, afânarea solului, etc.)
  • Metodele de distrugere depind de scopul nostru, se poate alege din mai multe opțiuni (pășunat, erbicidare, încorporare în sol, semănare directă, etc.)

Cheia utilizării plantelor de acoperire este că acestea nu necesită nici un fel de lucrări de sol după semănatul lor din lunile iulie-septembrie, astfel și un amestec mai scump aduce înapoi prețul prin economisirea de carburant și amortizare (aici poți citi mai multe despre latura economică a tehnologiei de reînnoire de sol).

Dar cum putem semăna primăvara în astfel de condiții? Întrebarea este justă, răspunsul este simplu: rădăcinile și organismele din sol pregătesc un pat de semințe, pe care nu putem obține cu ajutorul plugului. Organismele din sol se aseamănă oamenilor: lucrează corespunzător dacă au acoperiș peste cap, au destulă hrană, și nu sunt deranjate de nimeni.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Mai multe despre cookie-uri.