SZEMLÉLETÜNK

Zöldtrágya helyett mondd: takarónövények

A takarónövény nem csupán egy termék, hanem egy komplett technológia, amely csak folyamatos tanulással és megfigyeléssel lesz sikeres.

Acél helyett gyökerek

Folyamatos védelem a talajaidnak

A talajaid folyamatosan ki vannak téve az egyre változékonyabb időjárás hatásainak – a legtöbb, amit tenni tudsz a talajaid védelmében, az a folyamatos növényi takarás biztosítása.

Kevesebb kémia, több biológia

A szervesanyag-tartalom emelkedésével és a folyamatos gyökérhálózat biztosításával csökkentheted a kijuttatott tápanyagok mennyiségét.

Az igazi aprómorzsás magágy

Egy jól megválasztott takarónövény-keverék lazítja a talajt a sekélyebb és mélyebb rétegekben is, és talajfelszínt is gazdagon ellátja szármaradványokkal.

Veled vagyunk a szármaradványok rengetegében

Mint ahogy nincs két egyforma talaj, úgy nincs két egyforma gazdaság sem, így ezt a technológiát a saját területeden, a saját gyakorlatodban kell kialakítanod – kezdj bele és mi segítünk!

Zöldtrágya vagy takarónövény – mi a különbség?

Zöldtrágyázás

  • Akkor teljesíti funkcióját, amikor a talajba forgatjuk
  • A fajok kiválasztása egyszerűbb, hiszen kevesebb szolgáltatást várunk el
  • Szűkebb hatásspektrumra törekszünk (talaj szervesanyag- és tápanyag-tartalmának növelése)
  • A megsemmisítés módja egyértelmű (talajba történő bedolgozás)

A takarónövények használatának kulcsa, hogy a július-szeptember hónapokban történő elvetésük után semmilyen talajmunkát nem igényelnek, így egy drágább takarónövény is visszahozza az árát a gázolajon és az amortizáción történő spórolással (a talajmegújító technológia anyagi oldaláról itt olvashatsz többet).

Takarónövények

  • A takarónövények a tenyészidejük alatt és elpusztításuk után is nekünk dolgoznak
  • A keverék összeállítása összetettebb, mert több szolgáltatást használunk
  • Szélesebb hatásspektrumot várunk el (erózióvédelem, talajélet táplálása, nitrogénkötés, tápanyagok feltárása, talajlazítás stb.)
  • A megsemmisítés módja célfüggő, többféle opció választható (legeltetés, gyomirtás, bedolgozás, direktvetés stb.)

De hogy tudok így tavasszal vetni? A kérdés jogos, a válasz egyszerű: a gyökerek és a talajélet olyan magágyat készítenek, amelynek vassal nyomába sem érünk. A talajlakó élőlények hasonlítanak az emberekre: akkor dolgoznak megfelelően, ha van tető a fejük felett, van elég táplálék és senki sem nyaggatja őket.

Termék hozzáadva a kívánságlistához
Product added to compare.

Ez az oldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.